29.7.11

Segmen: Lagu Sedih

Entri Khas: Segmen Lagu Sedih by Adamainaa.


Sejak kebelakangan ni aku macam tak selalu sangat update blog. Jadi aku pun join lah segmen yang dianjurkan oleh adamainaa.com ni. So tanpa melengahkan masa, mari kita mulakan. Aku rasa tengok tajuk pun dah tau kan segmen ni berkaitan apa :)



LYRICS translated in English

the white starlight envelops the tears
the tears fall in the warm wind
do you feel it? 

this trembling, quiet whisper that is going your way
i draw you on this white paper
the warm smile holds me
is this love? 
even when i close my eyes, i see only you

i will be waiting for you
i will wait for you
i don't want to see the tears of pain anymore
you let me know
this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

i'm walking in my memories with you
the tears fill even the deepest area of my heart
what should i do?
even in my dreams, i miss you

i will be waiting for you
i will wait for you
i don't want to see the tears of pain anymore
you let me know
this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

please look at me, like the faraway stars
can't you be the one that's in my heart

Kenapa lagu ni? Dulu masa muda remaja zaman sekolah dulu, aku dengan sepupu-sepupu tercinta aku memang rapat gila. Kami selalu buat sleepover kat rumah masing-masing time cuti sekolah. Masatu best lah, macam-macam aktiviti kitorang buat sampai kena marah marah dengan parents sebab buat kerja gila malam-malam ahaha :P. 

Ada satu malam tu, sepupu yang paling rapat dengan aku sorang ni bawak CD cerita Hana Yori Dango, iaitu cerita Boys Over Flowers versi Jepun. Mula-mula aku dengan dia je duduk setia tengok kat PC sampai tak ingat makan semua. Last-last, semua sepupu-sepupu lelaki termasuklah adik aku pun join sama. Bayangkan, ramai-ramai ni tengok tapi kerusi kat PC ada satu je -__-". Malam tu kitorang pun bukak lah CD tu dekat TV sebab tak cukup seat kalau semua nak tengok kat PC. Sampai pukul 2-3 pagi semua orang setia tengok walaupun geram sebab payah sangat hero dengan heroin cerita tu nak dapat bercinta dengan tenang :P

But eventually, that was the last night we ever had sleepovers ever. Lepastu, aku dengan sepupu rapat aku habis sekolah. Kitorang pun dah sibuk hal masing-masing, sambung belajar apa semua. Sepupu-sepupu lelaki aku pulak semua dah membesar, ada cara hidup sendiri. Biasalah, lelaki :3. Dengan exam lagi. Diorang masatu baru nak PMR. Sejak tu serious payah gila nak kumpul ramai-ramai macam tu lagi. Time raya jelah dapat jumpa kat kampung. Tapi semua dah start segan-segan sebab dah besar kan. Rindu gila korang ohh. Rindu gila nak dapat buat macam dulu-dulu, movie marathon sampai  lewat malam :')

Lagu kat atas ni OST dari cerita Boys Over Flower iaitu versi Korea. walaupun bukan versi Korea yang kitorang tengok sama-sama, tapi cerita dia still cerita yang sama. And lagu ni lah yang buat aku nangis sebab teringat balik zaman dulu-dulu ketika muda remaja boleh tepuk tampar dengan kazen tanpa segan silu (ceh macam tua sangat je sekarang) .

:')

p/s: that's why I hate growing up.

2 comments:

adamainaa.com said...

Assalamualaikum..

hehehe.. rapatnya dgn cousin2 semua.

adam tak rapat langsung. hahahaha

adam tngok 2 2 cerita ni.. hehe.. mmg tak dinafikan, kalau drama mcm ni.. mmg buat sakit hati je tnggu part2 diorang nak bersama. pastu mesti ada je halangannya.

hehehe :P thanks join segmen..

farafiqa said...

:( I MISS YOU! nanti balik akmpung kite lepak beramai-ramai sama-sama lagi, k?