28.11.11

I'm Finally Happy I Guess

Ini post selepas frasa merawat kesedihan di hati.

Being single for the first time after five years is awesome!! Ni serious tak tipu. Bagus sebenarnya single ni. Paling ketara adalah jumlah kredit yang tak berganjak setelah seminggu berlalu. Dan paling ketara tak perlu sentiasa kena mesej bagitau tengah buat apa kalau tak nak menimbulkan syak wasangka dan pergaduhan. Tak gitu?

Kehkeh. I don't think I need someone to replace him for the time being. I just want to enjoy my life, be friends with everyone. Mak cakap kalau betul dah takde boyfriend, dia dah ada calon menantu dia sendiri. Hahaha kelakar dengar benda cenggini dari mulut ibu sendiri. Tapi aku sebenarnya memberontak dengan hakikat ni. Benda yang Mak cakap tu. Aku tak suka orang plan benda untuk kehidupan aku. Aku yang nak kahwin ke, kau yang nak kahwin ni? Haha.

Well, tapi bila fikir balik, mesti Mak dah plan betul-betul kan? Takkan dia nak anak dia tak gembira pulak kan. Mother knows best. Jadi sekarang aku tak kisah kalau Mak ada calon ke tak, cuma lagi bagus kalau Mak tahu, anak Mak ni belum terbuka pintu hati sepenuhnya lagi haha. Ayat debat.

Mari buka buku baru di tahun yang baru! Start fresh everyone. Hugs

2 comments:

Fyfy Liew said...

Yeayy ada geng! :P Hehehe.

farafiqa abu bakar said...

wow. terkejut jap. but, i'm happy as long as you are happy. cliche, but so true. you can find your happiness in any other way. best of luck with new life! love you as always, ex-chester :P