22.6.11

Uno

Mari kita mula dari awal.
URL baru, header baru, layout belog baru, nama belog baru, tuan punya sahaja yang masih sama. Cuma mungkin sudah berubah sedikit? Siapa tahu kan, ehe. Ya, aku telah mendelete kesemua 283 entri-entri yang lalu *nangis* T_T. Kali ni kita akan lebih serius. Muahahaha habislah korang.

Tapi, disebabkan ini adalah permulaan, mari kita tidak terlalu lurus menuju ke titik (direct translation bagi straight to the point -,-). Mari bersuka ria dahulu yeay! 

Kenapa Tiqcakap??

Dekat fakulti Pendidikan TESL, kawan-kawan memanggil aku dengan panggilan Tiq. Asal-usul panggilan ni datang dari si budak comel ni hah, Didi Asbullah. Dialah yang mula-mula memanggil aku Tiq. Tapi masatu, ejaan dia bukan T.I.Q = Tiq. Ejaan manja dia adalah Th!ck. Manja tak? Hihhii.

Tapi, bila semua orang dah mula memanggil aku dengan panggilan tu, takkan aku nak bagitau semua orang bahawa ejaan nya adalah Th!ck kan? Nanti pasti mereka akan hairan, mengapa Th!ck?? Nanti cerita jadi panjang pulak, jadi aku pun ringkaskan supaya semua orang mudah nak eja bila taip sms dan takdelah bazir huruf kan. Sebab secara jujur, aku pun taktau kenapa Th!ck. Nak kata fizikal aku ni nampak thick/tebal/gemuk, nampak benar menipunyaa -__-". Aku pun tak pernah tanya Didi kenapa Th!ck. Jadi aku anggap, itu adalah ejaan manja bagi Tiq laahh tuuu ;P

Jadi, Tiqcakap tu maksud dia lebih kurang macam kata-kata atau buah fikiran aku lah. Tulisan aku mewakili percakapan aku. Mudah je, kan? Itu je untuk hari ni, sekian terima kasih!

9 comments:

Nell said...

I think 'Tiq' sounds kewl :)
haha angry birds mania!

tak dapatlah nak re-read ur previous posts lagi..huhuhu. Okay, let us see how serious it's gonna be, hehe ;)

Hanis Manis said...

serious things huh? ke mmg tiq tade keje pastu bosan pastu saja mengada nak tukar tukar? hihihi.

gila banyak angry bird weiiiiii!!!

Zinedine Zaiddin said...

Tiqcakap + Bila Karipap Boleh Bercakap = Rancangan TV masa depan?

hahahahaha

farafiqa said...

mane "mimimimimi"?? nape tak featured die skali kat blog ni?? huhu

nurulatiqah said...

nell : yeah, sape tak suka angry bird jangan banyak bunyi. dok je diam2, kihkih. serius? serius lahh kot :P hehe

hanismanis : bosan tu one of the factors jugak laah. actually da lame nk tuka layout sume benda bagai, cuma tak cukup bahan je, hehe. Haaa tatap lah angry bird tu semua puas2! haha

Zaiddin: Rancangan baru ganti forum perdana: Bila Tiq boleh bercakap, Karipap pun boleh bercakap" hahaha

Fara: ada mimimi tu, coming soon :P hehehe

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

suke blog yang baru ni !
sangat comel ! :D

farafiqa said...

yeayyy!!! mimimi adeeee.. bru bes nak bukak blog ni ari2. hihi :P

nurulatiqah said...

sai : hehe thank you angah :D! bole laa jenguk selalu, hihi.

Fara : haaa apelagi? hari2 bukak tau. takde post baru pon kene bukak jugak kihkih :P

Didi Dido said...

Oh. My. God
kenapa mata aku sangat penuh dengan angry birds? @.@
this is a serious problem. I need to get the new angry birds Rio game for you ASAP so u wouldn't gone mad about them !!! *but i think its too late huh -.-

anyway, your blog is still my fav though. *Im so gonna inform Fakhrul about this die hard fan of Angry Birds XD



p/s:okielah I'll give you the main reason why I call u Th!ck on my next post ! hah ! haha